Politika zasebnosti

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Zato smo pripravili ta pravilnik, da boste razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, komuniciramo in razkrivamo ter uporabljamo osebne podatke. V nadaljevanju je opisana naša politika zasebnosti kjer vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če uporabljate kakršnokoli storitev, ki potrebuje prijavo ali se naročite na obveščanje.

1. Osebni podatki

Befit (Mojca Cepuš s.p., Good Food d.o.o.)  se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na posvet varoval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR.

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na svetovanje poda izrecno osebno soglasje (v nadaljevanju: soglasje), da Befit kot upravljalec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • podatki, ki se nanašajo na uporabnika: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov, spol, datum rojstva, firma in sedež podjetje, kjer je oseba zaposlena, delovno mesto,…
  • podatki, ki bodo nastali s sodelovanjem v nagradnih igrah, s kliki na spletni strani Befit , s komunikacijo prek elektronske pošte, uporabo Befitovih profilov na družbenih omrežjih,
  • fotografij, ki bodo nastale na izobraževanjih, dogodkih in ostalih srečanjih Befita.

2. Soglasje

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja o sprejemu splošnih pogojev in politike zasebnosti hkrati soglaša, da Befit zgoraj navedene  podatke uporablja, obdeluje, vodi in shranjuje v svojih zbirkah podatkov, fotografira ter objavlja fotografije z dogodkov na svoji spletni strani, FB strani, Instagramu, preko e-pošte, SMS in MMS ter preko ostalih socialnih omrežij.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Befit si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

3. Namen zbiranja podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je obdelava podatkov za namene neposrednega trženja, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja vabil, objavljanja fotografij, obveščanja o aktivnostih in ponudbi Befita ter njegovih partnerjev ter ostala komunikacija preko pošte, e-pošte, telefona, SMS, MMS, FB ter preko ostalih socialnih omrežij.

4. Spremembe podatkov

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi in lahko kadarkoli zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljalec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na preprost način omogočil odjavo od prejemanja sporočil. Morebitne odjave lahko uporabnik uredi na sledeč način:

  • Pošlje elektronsko sporočilo na mojca@prehrana.info. 
  • Pošlje pisno zahtevo, poslano na naslov: Good Food d.o.o. Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
  • Lahko se odjavi preko povezave ''odjava'', ki se nahaja v nogi vsakega prejetega elektronskega časopisa.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil do preklica te privolitve oziroma le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

5. Varstvo

Befit uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Kaj menite o nas

Lep pozdrav vsem "sotrpinom", ki so se že ali pa se šele podajate na trnovo pot- HUJŠANJE... Z Mojco Cepuš (Befit) sem stopila v stik 12.1.2010 in zdelo se mi je, da že lovim zadnji vlak, da naredim nekaj s seboj. En dan prej sem bila pri svoji zdravnici, ki mi je že nič kolikokrat "namignila", da se bo treba vzeti v roke in narediti s svojimi 129,6 kilogrami nekaj v smislu VEČJEGA IZVOZA TEŽE:). Tisti dan pa je zaigrala na prave note, ko mi je rekla, da sem že dovolj stara (28 let), da bom slej ko prej začela misliti na to, da bi postala mamica. Ko se bom odločila za ta korak, bova pa zaradi moje teže, imele probleme pri zanositvi. Panika, kaj pa sedaj? Otroke bi pa res rada imela. Drugi dan sem v službi "pojamrala" sodelavki, ki pa je kot iz topa izstrelila, da pozna rešitev zame - MOJCO CEPUŠ IN BEFIT. Sem bila kar malo skeptična, priznam. Ampak, želja po otrocih in spremembi me je premagala. Mojci sem poslala mail in zelo kmalu je priletel tudi odgovor. Prve 14 dni je Mojca samo želela spoznati moje prehrambene navade oziroma bolj-razvade. Po štirinajstih dneh sem ji s strahom pokazala svoje beležke o obrokih, saj sem se zavedala, da jem čisto napačno hrano, ob napačnih urah ob seveda nič minutah gibanja dnevno. Odgovor me je zelo presenetil, ko mi je Mojca rekla, da jem PREMALOOOO!!! Halooooo, sem si mislila, kako premalo, od kje pa vseh 129,6 kilogramov??? Sledila je podrobna analiza mojih zabeležk, ki so bile kar prepolne sladkarij, ogljikovih hidratov, sladkih pijač, hranjenja ob urah, ko "normalni" ljudje že vsi spijo. In že je tu prvi Mojčin jedilnik. Ko sem ga pogledala sem si mislila, da če bom pa jaz ob tem shujšala, sem pa tudi bicikel. Ok, prvi teden za mano - z lahkoto, tako kot pri vseh milijon diet do sedaj. Rezultat: - dva kg. Opa, to pa je zbudilo mojo pozornost. Ampak, tihi dvomi so ostali. Dajmo še kak teden, da vidimo....sem sama sebi prigovarjala. V vsem tem času sem si v glavo vtepla eno preprosto pravilo- zjutraj ovseni kosmiči, sadje, za kosilo lahko kaj kaloričnega (no, zmerno kaloričnega) kot je npr. riž, krompir, testenine seveda brez mesa z veliko solate, malica kakšen jogurt, večerja meso+solata+zelenjava. Pa seveda pšenični otrobi pred vsakim obrokom. Kilogrami so iz tedna v teden vidno kopneli, tako da danes tehtam 98,9 kg, kar pomeni MINUS 30,70KG!!! Ljudje so me začeli ustavljati na ulici in spraševati kaj se z mano dogaja. Z največjim veseljem vsakemu še danes povem, da sem spoznala enega angelčka, ki je mojemu življenju naredil smisel- MOJČKO CEPUŠ. Zanimivo je, da so me ljudje opazili šele, ko sem imela že 20 kg manj, prej ne. Začela sem tudi hoditi peš v službo-3 km. To je vse kar je moje rekreacije še danes. Seveda pa ne smem pozabiti pohvaliti vseh sodelavcev, ki mi stojijo ob strani, jedo z mano, ki me ne zavajajo z ničemer. Pri nas v službi je navada, da se za rojstne dneve bašemo s sladkarijami in domačimi dobrotami. Za vsak rojstni dan pa je na mizi sadni krožnik, za Sabino, kar si štejem v veliko čast. Seveda nimam nobenega namena odnehati, zakaj bi, ko pa je tako lahko topiti kilograme:). Še enkrat bi se rada zahvalila Mojci in Befitu, ki je mojemu življenju vrnila smisel. Befit je moj nasvet vsem ljudem, ki si ne upajo stopiti na to pot... Hvala Mojči :*
Sabina iz Litije
Živjo Mojca!!! Samo hiter "updajte"! Zjutraj sem nekako v strahu stopila na tehtnico - po enem tednu uporabe jedilnika, ki ste mi ga poslala. In pokazala je -2kg!!!! Sploh ne vem, če je to mogoče. Sem vzela rezervo, ker se prvič nisem stehtala gola (sem namreč pozabila takoj zjutraj) ampak tudi če je 1kg sem presrečna! Dobila sem tak zagon in motivacijo, da vam ne morem povedati! Res deluje! Tudi zame! Torej - izkušnja: zelo previdno in "po šolsko" sem začela z uporabo jedilnika. Ves čas sem brala in gledala v liste (sem si ga sprintala) in navdušeno pripravljala jedi, ki so bile na jedilniku. Mimogrede, nad vsemi sem navdušena!!! Novi okusi in na videz majhne porcije te res nasitijo. Okusno!!! IN res je fino, ker veš, da čez tri ure sledi nov obrok. Če že moram omeniti, kje sem imela največ težav (če se temu tako reče) - učim se organizacije - prej pripraviti zadeve, da se lahko držiš časa. Predvsem kosila mi ni vedno uspelo pripraviti in pojesti čez tri ure po malici. Ampak se bom "zverzirala", zdaj vem, da je pomembna priprava.... NADALJUJEM, AKCIJA!!! Vesela sem, da sem se vseeno odločila se oglasiti pri vas in še vedno razmišljam o coachingu, ampak najprej želim vztrajati s tem jedilnikom vsaj še kakšen mesec, Se pa še javljam, brez skrbi. Hvala, hvala , hvala! Lep dan želim
Tadeja
Odlično. Težko izpostavim kaj mi je bilo najbolj všeč. Predvsem sem pa zelo zadovoljna z vso vsebino, ki smo jo dobile, s predavatelji… Navdušena sem predvsem nad Anjo. Izpostavila bi to, da mi je bilo zelo všeč, da je poudarek predvsem na lokalni hrani. Izboljšav ne iščem, a je tem na področju prehrane še milijon, ki bi si jih želela še poslušati, tako da mislim, da sem pravi kandidat za še kak tak tečaj. Tečaj bi priporočala vsekakor vsakomur in to bi morali dobiti na napotnico, ja. Oziroma v splošno izobrazbo, že osnovnošolsko in potem srednješolsko bi bilo to potrebno vključiti in mi je žal, da se tega ne vključuje v šolski program. Všeč mi je bilo, da ne glede na to, da sem svojo prehrano korenito spremenila še vedno z brez slabe vesti in z veseljem jem domače ocvirke. Andrejka iz Ljubljane
Andrejka Č.
Mojco Cepuš, svetovalko za zdravo prehrano sem spoznal pred slabimi šestimi meseci, ko sem se odločil, da bom pri sebi spremenil način prehranjevanja in poskusil živeti “zdravo”. Ta ideja se je pri meni že dolgo razvijala, vendar težko najdem čas zase. Po priporočilu drugih sem spoznal Mojco, ki me je pozitivno presenetila s svojim znanjem, pristopom in zelo zanimivim načinom dela, ki pa je bil meni pisan na kožo. Sam sem že imel izkušnje z svetovalci o zdravi prehrani, vendar so to bili fitness inštruktorji, ki pa nimajo takšnega znanja kot ga premore Mojca. Razlika med njimi je opazna že takoj na začetku dela z stranko. Na fitnessih imajo inštruktorji za vadbo tudi svetovanja, vendar vsi delajo po istem kopitu, sestavijo jedilnik v katerem je vse tisto, kar telo potrebuje (dobesedno prepisani jedilniki), na hitro preletiva jedilnik in mi v 15 minutah pove kar moram vedeti o prehranjevanju. To po njegovem zadostuje, da se bom pravilno prehranjeval in zdravo živel. Spoznati Mojco je bilo popolnoma drugače. Dobila sva se in se pogovarjala o mojem načinu prehranjevanja, o hrani, ki jo rad jem, o uživanju alkohola, o delu, ki ga opravljam, o športu in o tem kaj bi rad dosegel pri sebi. Moji cilji so bili jasni, vendar je zanimivo kako sem se prepustil Mojci in ji vse povedal po resnici, kajti marsikdaj bi se kakšnemu svetovalcu tudi malo zlagal in odštel kakšen burek ali pivo. Njen pristop je bil tako prijeten, da sem se dobro počutil in ji z lahko zaupal. Naslednji dan sem po e milu dobil tabelo, kamor sem štirinajst dni vpisoval, vse kar sem čez dan pojedel in popil in Mojci dnevno pošiljal poročilo. Po štirinajstih dneh sva se dobila in čakal me je jedilnik. Najprej mi je napisala nekaj o hrani na splošno, da sem sploh razumel kaj so ogljikovi hidrati in podobno, nato pa je sledil moj jedilnik, ki je bil natančno določen z hrano, pijačo in uro. Ko sem prebiral jedilnik, mi je Mojca razlagala, zakaj je kakšna kombinacija hrane pomembna, zakaj je pomemben čas prehranjevanja, ko sem listal jedilnik sem se nasmehnil, Mojca mi je napisala jedilnik za »alkoholni dan«.Kar je zelo uporabna zadeva, veliko delam, moji urniki so dogi, zato se s prijatelji velikokrat dobimo v kakšnem lokalu ali gostilni, veliko je tudi službenih zabav, se takrat sprostimo in kaj popijemo, naslednji dan pa postane težak, z jedilnikom pa so se mi te dnevi izboljšali skoraj za polovico. Mojca mi je pomagala pri nakupih hrane, kadarkoli sem jo lahko poklical, ko sem stal pred nakupovalnimi policami mi je pomagala izbrati izdelke, ki so bili primerni za moj jedilnik. Kakršno koli vprašanje sem imel v zvezi z prehrano, počutjem mi je vedno svetovala. Moj oče je odšel na operacijo, po operaciji je dobil jedilni Kliničnega centra Ljubljana, ki zajema dve strani, takrat sem prosil Mojco, da mi napiše jedilnik zanj in videl, da ima Mojca veliko znanja o hrani in, da se tudi sama neprestano izobražuje v tej smeri. Jedilnik, ki ga imam vsebuje vse kar rad jem in pijem, Mojca mi je napisala pravilno kombinacijo hrane, postavila čas prehranjevanja, tako lahko jem vse kar imam rad in se bolje počutim. Jaz sem izredno zadovoljen, prva stran jedilnika se je močno popravila, razen mojega imena in datuma rojstva, je številka veliko nižja.
G. Martinec iz Ljubljane