Politika zasebnosti

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Zato smo pripravili ta pravilnik, da boste razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, komuniciramo in razkrivamo ter uporabljamo osebne podatke. V nadaljevanju je opisana naša politika zasebnosti kjer vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če uporabljate kakršnokoli storitev, ki potrebuje prijavo ali se naročite na obveščanje.

1. Osebni podatki

Befit (Mojca Cepuš s.p., Good Food d.o.o.)  se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na posvet varoval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR.

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na svetovanje poda izrecno osebno soglasje (v nadaljevanju: soglasje), da Befit kot upravljalec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • podatki, ki se nanašajo na uporabnika: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov, spol, datum rojstva, firma in sedež podjetje, kjer je oseba zaposlena, delovno mesto,…
  • podatki, ki bodo nastali s sodelovanjem v nagradnih igrah, s kliki na spletni strani Befit , s komunikacijo prek elektronske pošte, uporabo Befitovih profilov na družbenih omrežjih,
  • fotografij, ki bodo nastale na izobraževanjih, dogodkih in ostalih srečanjih Befita.

2. Soglasje

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja o sprejemu splošnih pogojev in politike zasebnosti hkrati soglaša, da Befit zgoraj navedene  podatke uporablja, obdeluje, vodi in shranjuje v svojih zbirkah podatkov, fotografira ter objavlja fotografije z dogodkov na svoji spletni strani, FB strani, Instagramu, preko e-pošte, SMS in MMS ter preko ostalih socialnih omrežij.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Befit si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

3. Namen zbiranja podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je obdelava podatkov za namene neposrednega trženja, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja vabil, objavljanja fotografij, obveščanja o aktivnostih in ponudbi Befita ter njegovih partnerjev ter ostala komunikacija preko pošte, e-pošte, telefona, SMS, MMS, FB ter preko ostalih socialnih omrežij.

4. Spremembe podatkov

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi in lahko kadarkoli zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljalec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na preprost način omogočil odjavo od prejemanja sporočil. Morebitne odjave lahko uporabnik uredi na sledeč način:

  • Pošlje elektronsko sporočilo na mojca@prehrana.info. 
  • Pošlje pisno zahtevo, poslano na naslov: Good Food d.o.o. Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
  • Lahko se odjavi preko povezave ''odjava'', ki se nahaja v nogi vsakega prejetega elektronskega časopisa.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil do preklica te privolitve oziroma le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

5. Varstvo

Befit uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Kaj menite o nas

Z Anjo se poznava že od ranega otroštva, tesneje pa sva začeli sodelovati po srečanju na vlaku, kjer sva se videli po nekaj letih - obe čisto spremenjeni. Anja vitka in postavna, jaz njeno čisto nasprotje. :) Kmalu sva ugotovili, da obe sicer veliko veva o pravilnem prehranjevanju, ker mi je pred leti uspelo močno shujšati, vendar se je potem meni "sistem" porušil zaradi preobremenjenosti, tako fizične kot psihične. To je povzročilo, da hrana ni bila več le gorivo za moje telo, ampak tolažba, kar je pripeljalo do hudega prenajedanja in skrivanja hrane. Z Anjo sva se nato sestali, povedala mi je kako in na kakšen način dela z ljudmi, kaj pričakuje od mene in skupaj sva nato sestavili program - jedilnik, hkrati pa me je vodila tudi do drugih institucij, kjer sem poiskala globje vzroke za moje stanje. Anjin pristop je izredno nežen, ima občutek za soljudi, zna jim prisluhniti, vendar vztraja tudi pri svojem - namreč, morali sva se srečevati ali slišati vsak teden. Imela sem veliko vzponov in veliko padcev, vendar mi Anjin način prehranjevanja 100% ustreza, ker dovoljuje skoraj vse, vendar v pametnih količinah. Nikoli nisem bila lačna, kvečjemu sita. :) Tudi potem, ko z Anjo nisva več intenzivno delali in sem malo opustila program, sem imela še vedno v zavesti njen jedilnik in kmalu sem se zopet spravila v red in mu sledila, brez da bi ona za to vedela. V dobrem letu sem izgubila okrog 9 kg, čemur še sama, sedaj ko pišem, ne morem verjeti. Drugače se nikoli ne tehtam, vendar sem potem, ko sem spet lahko oblekla stare kratke hlače s št. 36/38 stopila na tehtnico. Sedaj sva z Anjo spet v stiku, saj bi rada izgubila še nekaj kilogramov. Priporočila sem jo tudi prijateljici s sladkorno boleznijo in tudi sama ima pozitivno zgodbo o uspešnem sodelovanju z Anjo.
Urška iz Borovnice
Je pa bil moj diabetolog zelo zadovoljen z menoj, vsi izvidi krvi in urina so bili odlični in je povedal, da imam odlično urejen sladkor. Sem mu povedala za naš program prehranjevanja, je bil vidno zadovoljen in rekel, da je to posledica pravilne prehrane. Tudi s težo je bil zadovoljen, saj sem od zadnjega merjenja pri njemu v oktobru shujšala za 8 kg.
Blanka, hujšanje in diabetes
Moja osebna izkušnja je takšna, da sem imel že dlje časa previsoko telesno težo. To je posledica prevelikega apetita in sladkarij, katerim se nisem mogel upreti. Če k temu prištejem še delo sede in premalo gibanja, potem je bil moj BMI 31 logična posledica. Čeprav sam nisem imel nekih posebnih zdravstvenih težav, pa imam v družini, po mamini strani med sorodniki veliko srčnožilnih bolezni, ki so se slabo končale in sem bil kar v skrbeh glede svoje prihodnosti. Več let zaporedoma sem se na silvestrovo zaobljubil, da bo v novem letu sledil preobrat in resno hujšanje. Vendar je vsako leto potem minilo v znamenju starih navad in posledično celo povečevanju teže. Nikoli se tega problema nisem lotil načrtno, s prakticiranjem kakšne diete. To je trajalo do 10. septembra 2012, ko sem na TV slučajno videl strokovnjakinjo za prehrano, ki je bila videti zaupanja vredna. Ime ji je bilo Mojca Cepuš. Ker sem imel ravno računalnik pri roki, sem na spletu poiskal njeno podjetje in ji takoj napisal elektronsko sporočilo z vprašanjem, če bi se lahko oglasil na prvi posvet. Odgovor sem dobil naslednji dan in ostalo je zgodovina. Uradno sem začel dieto 1. 10. 2012, zaključil sem jo 28. 02. 2013, in sicer z rezultatom minus 20 kg, kar je natanko priporočenih 1 kg minusa na teden v času trajanja diete. O poteku diete lahko povem, da je zame pomenila, da sem dejansko jedel VEČ kot prej, saj zdaj jem 5 krat na dan. V vsem času diete nisem bil nikoli lačen, saj sem imel (oziroma imam) obroke porazdeljene čez cel dan in za lakoto enostavno ni časa. Predlagani jedilnik s strani Mojce sem si delno prilagodil, glede na moj delovni ritem, oziroma moje možnosti prehranjevanja. Osnove, predvsem pa zajtrk in večerje, pa so seveda enake kot v predlaganem jedilniku. Seveda pa je sedaj pred mano še večji izziv: držati se novih prehrambnih navad, se čim več gibati ter rekreirati in obdržati BMI južno od številke 25! Na koncu naj še povem, da je Mojca zelo prijetna svetovalka, ki zna človeka ohrabriti tudi, kadar ne gre vse po načrtih. Predvsem pa je zelo pozitivna oseba, s katero ni težko delati. Upam, da sem si dobro zapomnil osnove zdravega prehranjevanja – ampak, če bom kdaj v dvomih pa vem, na koga se lahko vedno obrnem. Mojca, HVALA ti!
Andrej iz Ljubljane
3.5. 2007 je Mojca Cepuš sodelovala pri izvedbi četrtega tehniškega dneva z naslovom planiranje prehrane ne OŠ. Šmartno pod Šmarno goro. Tehniški dan je bil v celoti brezhibno in točni izpeljan. Vsi učni cilji so bili doseženi, učenci pa zelo zadovoljni. Vse pohvale tudi s strani učiteljskega zbora.
Nives Dokl, učiteljica gospodinjstva