Politika zasebnosti

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Zato smo pripravili ta pravilnik, da boste razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, komuniciramo in razkrivamo ter uporabljamo osebne podatke. V nadaljevanju je opisana naša politika zasebnosti kjer vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če uporabljate kakršnokoli storitev, ki potrebuje prijavo ali se naročite na obveščanje.

1. Osebni podatki

Befit (Mojca Cepuš s.p., Good Food d.o.o.)  se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na posvet varoval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR.

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na svetovanje poda izrecno osebno soglasje (v nadaljevanju: soglasje), da Befit kot upravljalec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • podatki, ki se nanašajo na uporabnika: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov, spol, datum rojstva, firma in sedež podjetje, kjer je oseba zaposlena, delovno mesto,…
  • podatki, ki bodo nastali s sodelovanjem v nagradnih igrah, s kliki na spletni strani Befit , s komunikacijo prek elektronske pošte, uporabo Befitovih profilov na družbenih omrežjih,
  • fotografij, ki bodo nastale na izobraževanjih, dogodkih in ostalih srečanjih Befita.

2. Soglasje

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja o sprejemu splošnih pogojev in politike zasebnosti hkrati soglaša, da Befit zgoraj navedene  podatke uporablja, obdeluje, vodi in shranjuje v svojih zbirkah podatkov, fotografira ter objavlja fotografije z dogodkov na svoji spletni strani, FB strani, Instagramu, preko e-pošte, SMS in MMS ter preko ostalih socialnih omrežij.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Befit si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

3. Namen zbiranja podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je obdelava podatkov za namene neposrednega trženja, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja vabil, objavljanja fotografij, obveščanja o aktivnostih in ponudbi Befita ter njegovih partnerjev ter ostala komunikacija preko pošte, e-pošte, telefona, SMS, MMS, FB ter preko ostalih socialnih omrežij.

4. Spremembe podatkov

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi in lahko kadarkoli zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljalec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na preprost način omogočil odjavo od prejemanja sporočil. Morebitne odjave lahko uporabnik uredi na sledeč način:

  • Pošlje elektronsko sporočilo na mojca@prehrana.info. 
  • Pošlje pisno zahtevo, poslano na naslov: Good Food d.o.o. Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
  • Lahko se odjavi preko povezave ''odjava'', ki se nahaja v nogi vsakega prejetega elektronskega časopisa.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil do preklica te privolitve oziroma le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

5. Varstvo

Befit uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Kaj menite o nas

Spoštovana Anja ! Se kar držim vašega jedilnika. Danes zjutraj sem tehtal 108,6 kg. Iz Lipidne ambulante in iz Zavoda za varstvo pri delu sem dobil iz krvnih preiskav zelo dobre rezultate. Holesterol vseh vrst je pod vsako mejo. Sladkor je bil 5,5, kar je sredi zdravega, prav tako trigliceridi, ki so maščobe v krvi. Moj zdravnik mi je ukinil zdravilo za holesterol, za sladkor pa je zmanjšana količina.Zdravnik je rekel, da v 40 letni praksi še ni imel takega pacienta, da bi se mu tako obrnilo na bolje. Prav tako sva napisala predlog zdravstveni komisiji, da bi delal polni delovni čas. Lep pozdrav, Milan
Milan, hujšanje in diabetes
Leto je naokrog in kot prejemnik vaših strokovnih svetovanj, bi se vam in vašemu podjetju želel iskreno zahvaliti, da ste v letošnjem koledarskem letu s pomočjo vaših nasvetov in prehranskih planov pomagali pri napredku. Veliki rezultatski napredek, ki ga beležim v letošnji sezoni je zagotovo plod trdega dela, številnih treningov in prispevkov tako doma, kot tudi v tujini. Dejstvo je, da danes brez primerne tovrstne podpore in svetovanj ni športnega napredka. Tako so bili zastavljeni cilji lažje uresničljivi in z moje strani sem dosegel vse, kar sem pred sezono načrtoval skupaj s svojim trenerjem. Dejstvo je, da bi bilo brez vaše pomoči to veliko težje. Hvaležen sem vam za vašo pomoč. Rezultati pričajo, da je načrtovan in izpeljan program v popolnosti uspel, da so nasveti in plani bili tudi pravilno usmerjeni. Ob koncu bi se vam še enkrat želel zahvaliti za pomoč in upam, da sem tudi jaz vašemu podjetju, ki sem ga oglaševal, pomagal pri še večji prepoznavnosti. Hvala za zaupanje in lep športen pozdrav!
David Trofenik
"Že dalj časa sem se borila z nekaj odvečnimi kilogrami, ki kljub vsemu trudu niso in niso hoteli skopneti. Govorim sicer le približno o treh kilogramih, ki so se z leti pritihotapili in se naselili ravno tja, kjer sem jih najmanj potrebovala; na boke in trebuh. Motili so me zelo, saj so mi oblačila postala preozka. In ravno oblačila so bila moj največji motiv - cela omara oblačil, ki so mi bila všeč, jaz pa sem nosila vedno manj kosov. Ne boste verjeli, ampak s temi tremi kilogrami sem se ubadala dve leti (začela sem teči, po mojem mnenju jesti manj in bolj zdravo), rezulata pa od nikoder. Na koncu sem obupala in se odločila za strokovni prostop. Po spletu sem pobrskala za kakšno dobro nutricistko in naletela sem na Mojco Cepuš. Uvodni razgovor je bil prijeten in spodbuden. Presenetilo me je, da mi je rekla, da npr. za kosilo jem premalo (kako premalo, saj sta solata in piščanec vendar zdrava!) in da je moja želja izgubiti cca. 3 kg dosegljiva relativno hitro, da pa bodo potrebne resne spremembe, saj so majhne korekcije teže vedno zahtevne. V redu, upanje torej obstaja. Z veliko nestrpnostjo sem čakala svoj jedilnik. Pri prvem prebiranju le-tega sem bila kar malo obupana. Pet obrokov na dan ni problem, saj sem jih imela toliko že sedaj. Ampak kje naj najdem taka kosila v službi? Si bom vse kuhala v naprej? A bom potem ves čas v kuhinji? Z Mojco sva se pogovorili po telefonu. Spodbudila me je, naj poskusim en teden, pa bom potem videla, kako bo šlo. Rekla je, da bova jedilnik lahko kasneje spreminjali in pa še to, da če ne bom ničesar spremenila pri prehrani, tudi rezultata ne bo. No, pa sem poskusila. Priznam, da je bil prvi teden težak. Veliko časa zvečer sem preživela v kuhinji, kjer sem si poleg večerje pripravljala še zajtrk, malico in kosilo za naslednji dan (zjutraj sem hrano le vzela iz hladilnika, pozajtkovala, spakirala posodice in šla v službo z njimi). Občutek sem imela, da vse delam narobe, saj mi ni uspelo loviti ur, ki so bile napisane na jedilniku. Sem že kar malo obupovala nad projektom, potem pa je po enem tednu prišlo tehtanje in razgovor z Mojco. Mojca je bila z rezultatom zelo zadovoljna (-1,3 kg v prvem tednu) in sem si po njenem mnenju za izvedbo zaslužila čisto petico. Aha, potem pa le nisem delala vse narobe:) In je steklo. Še vedno sem pripravljala obroke za naslednji dan, vendar pa mi je to vzelo vedno manj časa. Včasih je mož rekel: “No, kaj pa danes pripravljamo za jutri?”, pa sem rekla, da je že vse pripravljeno v hladilniku:) Kaj pa lakota? Ja, prvi teden sem včasih bila lačna, kdaj pa kdaj sem se po mojem mnenju pregrešila s kakšno juho ali mesom (po športu ali preplesanem večeru), pa mi je Mojca potem razložila, da to niso bili prekrški, kar se je pri izgubljanju kilogramov lepo videlo. V enem mesecu sem izgubila 3,8 kg (prej pa mi dveh kg ni uspelo izgubit v dveh letih). Sedaj sem s hujšanjem prenehala (čeprav človeka kar zamika, da bi še malo nadaljeval, ko pa kar gre!). Imam že obratni problem, saj mi je marsikatero oblačilo že preširoko in že iščem pasove po omari. Zdaj se moram še naučiti živeti brez jedilnika in vse znanje, ki sem ga pridobila, v praksi tudi uporabiti. Malo me je strah in raje pojem kaj premalo kot preveč, ampak upam, da kmalu ujamem pravo ravnovesje. Če mi ne bo uspelo, pa vem, da je Mojca oddaljena le en klic/SMS/mail stran. Z njenim nasvetom bo zagotovo šlo.” Za enkrat najepša hvala za vse in sva na vezi! S prijaznimi pozdravi, Marjana
Marjana
Mojco Cepuš, svetovalko za zdravo prehrano sem spoznal pred slabimi šestimi meseci, ko sem se odločil, da bom pri sebi spremenil način prehranjevanja in poskusil živeti “zdravo”. Ta ideja se je pri meni že dolgo razvijala, vendar težko najdem čas zase. Po priporočilu drugih sem spoznal Mojco, ki me je pozitivno presenetila s svojim znanjem, pristopom in zelo zanimivim načinom dela, ki pa je bil meni pisan na kožo. Sam sem že imel izkušnje z svetovalci o zdravi prehrani, vendar so to bili fitness inštruktorji, ki pa nimajo takšnega znanja kot ga premore Mojca. Razlika med njimi je opazna že takoj na začetku dela z stranko. Na fitnessih imajo inštruktorji za vadbo tudi svetovanja, vendar vsi delajo po istem kopitu, sestavijo jedilnik v katerem je vse tisto, kar telo potrebuje (dobesedno prepisani jedilniki), na hitro preletiva jedilnik in mi v 15 minutah pove kar moram vedeti o prehranjevanju. To po njegovem zadostuje, da se bom pravilno prehranjeval in zdravo živel. Spoznati Mojco je bilo popolnoma drugače. Dobila sva se in se pogovarjala o mojem načinu prehranjevanja, o hrani, ki jo rad jem, o uživanju alkohola, o delu, ki ga opravljam, o športu in o tem kaj bi rad dosegel pri sebi. Moji cilji so bili jasni, vendar je zanimivo kako sem se prepustil Mojci in ji vse povedal po resnici, kajti marsikdaj bi se kakšnemu svetovalcu tudi malo zlagal in odštel kakšen burek ali pivo. Njen pristop je bil tako prijeten, da sem se dobro počutil in ji z lahko zaupal. Naslednji dan sem po e milu dobil tabelo, kamor sem štirinajst dni vpisoval, vse kar sem čez dan pojedel in popil in Mojci dnevno pošiljal poročilo. Po štirinajstih dneh sva se dobila in čakal me je jedilnik. Najprej mi je napisala nekaj o hrani na splošno, da sem sploh razumel kaj so ogljikovi hidrati in podobno, nato pa je sledil moj jedilnik, ki je bil natančno določen z hrano, pijačo in uro. Ko sem prebiral jedilnik, mi je Mojca razlagala, zakaj je kakšna kombinacija hrane pomembna, zakaj je pomemben čas prehranjevanja, ko sem listal jedilnik sem se nasmehnil, Mojca mi je napisala jedilnik za »alkoholni dan«.Kar je zelo uporabna zadeva, veliko delam, moji urniki so dogi, zato se s prijatelji velikokrat dobimo v kakšnem lokalu ali gostilni, veliko je tudi službenih zabav, se takrat sprostimo in kaj popijemo, naslednji dan pa postane težak, z jedilnikom pa so se mi te dnevi izboljšali skoraj za polovico. Mojca mi je pomagala pri nakupih hrane, kadarkoli sem jo lahko poklical, ko sem stal pred nakupovalnimi policami mi je pomagala izbrati izdelke, ki so bili primerni za moj jedilnik. Kakršno koli vprašanje sem imel v zvezi z prehrano, počutjem mi je vedno svetovala. Moj oče je odšel na operacijo, po operaciji je dobil jedilni Kliničnega centra Ljubljana, ki zajema dve strani, takrat sem prosil Mojco, da mi napiše jedilnik zanj in videl, da ima Mojca veliko znanja o hrani in, da se tudi sama neprestano izobražuje v tej smeri. Jedilnik, ki ga imam vsebuje vse kar rad jem in pijem, Mojca mi je napisala pravilno kombinacijo hrane, postavila čas prehranjevanja, tako lahko jem vse kar imam rad in se bolje počutim. Jaz sem izredno zadovoljen, prva stran jedilnika se je močno popravila, razen mojega imena in datuma rojstva, je številka veliko nižja.
G. Martinec iz Ljubljane