Politika zasebnosti

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Zato smo pripravili ta pravilnik, da boste razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, komuniciramo in razkrivamo ter uporabljamo osebne podatke. V nadaljevanju je opisana naša politika zasebnosti kjer vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če uporabljate kakršnokoli storitev, ki potrebuje prijavo ali se naročite na obveščanje.

1. Osebni podatki

Befit (Mojca Cepuš s.p., Good Food d.o.o.)  se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na posvet varoval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR.

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na svetovanje poda izrecno osebno soglasje (v nadaljevanju: soglasje), da Befit kot upravljalec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • podatki, ki se nanašajo na uporabnika: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov, spol, datum rojstva, firma in sedež podjetje, kjer je oseba zaposlena, delovno mesto,…
  • podatki, ki bodo nastali s sodelovanjem v nagradnih igrah, s kliki na spletni strani Befit , s komunikacijo prek elektronske pošte, uporabo Befitovih profilov na družbenih omrežjih,
  • fotografij, ki bodo nastale na izobraževanjih, dogodkih in ostalih srečanjih Befita.

2. Soglasje

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja o sprejemu splošnih pogojev in politike zasebnosti hkrati soglaša, da Befit zgoraj navedene  podatke uporablja, obdeluje, vodi in shranjuje v svojih zbirkah podatkov, fotografira ter objavlja fotografije z dogodkov na svoji spletni strani, FB strani, Instagramu, preko e-pošte, SMS in MMS ter preko ostalih socialnih omrežij.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Befit si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

3. Namen zbiranja podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je obdelava podatkov za namene neposrednega trženja, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja vabil, objavljanja fotografij, obveščanja o aktivnostih in ponudbi Befita ter njegovih partnerjev ter ostala komunikacija preko pošte, e-pošte, telefona, SMS, MMS, FB ter preko ostalih socialnih omrežij.

4. Spremembe podatkov

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi in lahko kadarkoli zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljalec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na preprost način omogočil odjavo od prejemanja sporočil. Morebitne odjave lahko uporabnik uredi na sledeč način:

  • Pošlje elektronsko sporočilo na mojca@prehrana.info. 
  • Pošlje pisno zahtevo, poslano na naslov: Good Food d.o.o. Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
  • Lahko se odjavi preko povezave ''odjava'', ki se nahaja v nogi vsakega prejetega elektronskega časopisa.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil do preklica te privolitve oziroma le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

5. Varstvo

Befit uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Kaj menite o nas

S pomočjo Mojce Cepuš sem shujšal 25 kil, in če ste tudi sami resni v namenu se znebiti prekomerne telesne teže, vam strokovno pomoč Mojce močno priporočam. Sam sem se pri 31 letih in 175 cm znašel s skoraj 95 kilami, pa nisem “skoraj nič jedel.” Nekega poletnega dne sem se sedel h kosilu, ko se mi je trebuh naslonil na noge! Zame je bil to tisti ključni trenutek, ko sem se zavedel, da bom v zvezi s tem nekaj korenitega ukrenil. Mojca mi je podala vse potrebno znanje, nudila podporo, in zagotavljala samo-disciplino, in čeprav sem shujšal jaz, nisem shujšal sam, ampak z Mojčino pomočjo in pa seveda ob podpori žene. V prvih treh mesecih sem shujšal 15 kil, preostalih 10 pa v naslednje pol leta. Nikoli nisem bil lačen, jedel sem hrano v kateri sem užival, prehranjevalne navade pa sem dobesedno postavil na glavo in ob hujšanju tudi pazil na ohranjanje mišične mase s tekom in telovadbo, vse po navodilih Mojce. Danes mi je o prehrani veliko več jasnega in že dve leti brez težav in lakote vzdržujem težo pod 70kg, po občutku pa jem več kot prej – odličen občutek!
Tomi iz Ljubljane
Živim v Zagrebu. Večkrat prihajam v Slovenijo, ker obiskujem različna predavanja o zdravi prehrani. Sem namreč vegetarijanka in za nas je uravnotežena prehrana še toliko bolj pomembna. V Ljubljani sem bila na predavanju o zdravi prehrani, kjer sem spoznala Mojco Cepuš.Nad predavanjem sem bila navdušena, ker je bilo zelo strokovno, hkrati pa sila enostavno in razumljivo. Povedali so mi, da ima Mojca tudi individualna svetovanje. Odločila sem se za to, ker imam težave z kilogrami, saj se ne morem upreti slaščicam in sirom. Dogovorili sva se za hujšanje pod nadzorom. V dnevnik prehrane sem res pošteno zapisovala vse kar sem pojedla. Po enem tednu mi je Mojca napisala jedilnik prilagojen mojim potrebam, tudi nekaj sira in slaščic je v njem. Prvo presenečenje oz. rezultat je bil viden že prvi teden, ko moj trebuh ni bil več tako „napihnjen“ in tehtnica je pokazala 0,5 kg manj. Res sem bila vesela. Hujšanje pod nadzorom, sva začeli z Mojco v septembru 2007. Ponosna sem na sebe in hvaležna Mojci, saj sem z malo discipline in veliko njenega znanja in potrpežljivosti dosegla to, kar sem poskušala že več kot 15 let. V treh mesecih sem pridobila lepo postavo, shujšala sem 7,5 kg. Res, da je bilo vmes obdobje mirovanja – približno pol meseca niso šle kile ne gor ne dol, vendar ima Mojca na razpolago ogromno rezervnih načrtov in danes je vse OK.
M. Erlih iz Zagreba
Vse se začne ko gredo stvari predaleč. In to posledično pomeni, da nanje nimamo več vpliva, vsaj ne v takšni meri, da bi nam nekaj uspelo, popolnoma nam samim. In tako se je pričelo tudi pri meni. Dve nosečnosti v razmaku dveh let in pol sta na meni pustili odvečne kilograme, kožo in seveda slabo počutje. Občutek kako je ,ko se počutiš polnega energije in lahkega kot peresce je bil skrit nekje daleč v podzavesti, ampak nikakor ne pozabljen. In nato se je zgodilo. Ko te prešine, tako ne gre več naprej,shujšati moram, ampak kako? Kakšen je tisti pravi recept, da se kilogrami ne bodo podvajali? Ja, božja skrivnost…Pa temu ni tako… Spoznala sem čudovito osebo nutricistko Mojco Cepuš, za katero lahko rečem, da je bila tam, kjer sem jo potrebovala. Pripravljena na pogovor, na posredovanje znanja in v pomoč. In z njo mi je uspelo. Ob pravilni sestavi jedilnika, kjer nobena hrana ni zanemarjena, so se kilogrami vztrajno topili. Brez lakote, in nervoze. Skoraj prelepo da bi bilo res. Pa vendarle je. Izgubila bi sigurno več kilogramov, ampak sem se vmes velikokrat pregrešila…«Saj je vendar človeško« reče Mojca. Brez obtoževanj, in grajanja. In to je tisto pravo, ko te nutricist razume in ne obsoja. Izgubila sem 9 kg v dobrih treh mesecih. In počasi jih izgubljam še sedaj. Osvojila sem pomen zdravega prehranjevanja, in povem vam, nič mi ne manjka. Nasprotno! Izredno sem zadovoljna sama s seboj, in to je zame najlepša nagrada. Vsem, ki ste na razpotju in ne veste, kako vam iz srca svetujem in na srce polagam: Nutriciska Mojca Cepuš je rešitev vaših težav, seveda z vašo pomočjo in voljo!! Uspelo vam bo, prepričana sem!!
Teja M.
Vsebina tečaja je bila zelo podrobna, kar je sicer super, če imaš podlago. OK, nekaj je sicer imam, ne pa toliko. Prehrana je precej kompleksno področje, veliko znanja smo prejele naenkrat in bi morala več delati sproti sama, predelovati stvari in veliko delati na temu. Morda bi bilo fino, da bi vsakič pregledovali naše jedilnike, saj bi imela več vzpodbude za zdravo prehranjevanje, če bi jih preverjali. Ker po enem mesecu je mene disciplina minila, saj me nihče ni »preverjal«. Kombinacije hrane, ki smo jih pripravljali so fantastične, branje deklaracij, kot npr. glede grškega jogurta, to so res pomembne informacije. Tečaj mi je bil super.
Lilijana s Celja